Eldtronen av Rick Riordan (Kanekrönikan #2)

img_1288

Originaltitel: The Throne of Fire

Publicerad: 2015

Publicerad av:  Modernista (stort tack till förlaget för recensionsexemplaret)

Antal sidor: 507

Första meningen: Carter här.

Goodreads betyg: 4/5

Handling: 

Ända sedan dagen då det forntida Egyptens gudar släpptes lösa i vår moderna värld har Carter Kane och hans syster Sadie haft stora problem. Som ättlingar till Livets Hus besitter familjen Kane samma krafter, men de illmariga gudarna har inte gett dem särskilt lång tid till att träna upp sina förmågor på Brooklyn House, skolan för unga magiker. Och nu har kaos-ormen Apophis, deras hittills farligaste fiende, dykt upp. Om de inte hindrar honom från att bryta sig loss inom några få dagar kommer världen att gå under.
Ännu en typisk vecka för familjen Kane, med andra ord…

Mina tankar:

Den här boken var riktigt spännande. Riordan är en av mina favorit författare och jag har hitills inte läst en bok av honom som jag inte tyckt om. Denna var definitivt inte undantaget. Andra boken i en serie brukar vara mycket sämre än de andra böckerna. Så är inte fallet med denna bok. Den var spännande och mycket underhållande.

Vi får här lära känna Sadie och Carter mer och se hur de hanterar sina nya krafter. Det är inte alltid lätt och de får kämpa ganska ofta, både med utomstående krafter och med sig själva. Riordan är duktig på att skapa karaktärer som är lätta att relatera till och som känns realistiska. Både Sadie och Carter har karaktärsdrag, känslor och tankar som man känner igen från när man själv var tonåring. Underbart att de inte direkt blir superhjältar med extremt bra självförtroende och som hanterar sina nya liv med bravur, och att de istället får kämpa lite och faktiskt möta motstånd.

Handlingen är riktigt bra men det är allt jag tänker skriva för att inte spoila den 😛

Rekommenderar jag den? 

Ja det gör jag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s